Elmar Yazılım  
 
"390.00TL'ye Web sitesi. İnternet zorunlu hale geliyor, sizlerde cezalı duruma düşmeden web sitenizi yaptırın."
 
Elazığ Web Tasarım hizmetleri olarak Türk Ticaret Kanununa uygun olarak hazırlıklarımızı tamamlamış olup sizlere hizmet için bekliyoruz. Ayrıntılar İçin Tıklayın
Web Sitesi Zorunluluğu Getiren Yeni Türk Ticaret Kanun Tasarısı

Yeni Türk Ticaret Kanunu'na göre 1 milyon civarındaki şirket web sitesini kurmak zorunda. Firmaların kendi adlarına internette isim tescili ve web alanı (hosting) hizmeti almaları gerekmektedir. Yeni yasanın yürürlüğe konulmasına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan 1535 maddelik tasarı mecliste kabul edildi. Bir takım eksikliklerinde giderilmesiyle birlikte kanunlaşarak yürürlüğe girecek olan tasarı pek çok şeyi değiştirecek.

1535 maddelik tasarının yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde internet sitesini oluşturmayan şirket yöneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak.

Firmaların, yeni yasal düzenlemeler neticesinde getirilen hukuki yaptırımlara tabi olmamak amacıyla isim tescili ve web alanı (hosting) başvurusunda bulunmaları zorunlu oldu.

 

Kanun Tasarısının İlgili Bölümü

D) Elektronik işlemler ve bilgi toplumu hizmetleri

I - İnternet sitesi

Madde 1524 -

  1. (1) Her sermaye şirketi bir internet sitesi açmaya ve bu sitenin açıkça belirlenmiş bir bölümünü, sayılacak içerik ile sınırlı olmamak üzere, şirketçe kanunen yapması gereken ilânlara, paysahipleri veya ortakları açısından önem taşıyan açıklamalara; yönetim ve müdürler kurulu ile genel kurul toplantılarının hazırlıklarına; anılan kurulların yapılmasına ilişkin bilgilere; ortaklara ve paysahiplerine sunulması gereken belgelerin yayımlanmasına; bu kurullara ait olanlar da dâhil olmak üzere her türlü çağrıya; oy verme, şeffaflık ve kamuyu aydınlatma yönünden zorunlu ve bilgi toplumu bağlamında yararlı görülen tüm hizmetlerin ve bilgilerin sunulmasına; bilgi almaya yönelik sorulara, cevaplara ve benzeri diğer işlemler ile bu Kanunda ve diğer kanunlarda paysahiplerinin veya ortakların aydınlatılmasının öngörüldüğü konulara özgülemek zorundadır. Ayrıca, finansal tablolar, bunların dipnotları, ekleri, yönetim kurulunun yıllık raporu dâhil, hesap durumlarına, ara finansal tablolara, yönetim kurulunun kurumsal yönetim ilkelerine ne oranda uyulduğuna ilişkin yıllık değerlendirme açıklamasına; denetçinin, özel denetçinin, işlem denetçilerinin raporlarına ve yetkili kurul ve bakanlıkların konulmasını istedikleri pay sahiplerini ve sermaye piyasasını ilgilendiren konulara ilişkin olarak, şirketin cevapları ve bildirimleri ve diğer ilgili hususlar şirketin internet sitesinde yayınlanır. Bu hükümdeki yükümlülüğe uymama, kanuna aykırılığın ve yönetim kurulunun görevini yerine getirmemesinin bütün hukukî sonuçlarını doğurur. Ceza hükümleri saklıdır. Finansal tabloları ile her türlü rapor üç yıl sitede kalır.

  2. (2) İnternet sitesinin bilgi toplumu hizmetlerine ayrılmış kısmının ticaret siciline kaydı da dâhil olmak üzere, bu maddenin amaçlarına özgülenmiş bulunan bu kısmının herkese açık nitelik taşıdığı, burada yer alan mesajlar ile bilgilerin ilgililere yönlendirilmiş açıklamalar ve hukukî iradeler olduğu, sitenin bu kısmına erişiminin usul ve esasları ile ilgili diğer hususlar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir yönetmelikle düzenlenir.

  3. (3) İnternet sitesinin bu maddenin amaçlarına özgülenmiş kısmında yayımlanan içeriğin başına tarih ve parantez içinde “yönlendirilmiş mesaj” ibaresi konulur. Bu ibareli mesaj ancak Kanuna ve ikinci fıkrada anılan yönetmeliğe uyulmak suretiyle değiştirilebilir. Tahsis edilen kısımda yer alan bir mesajın yönlendirildiği karinedir.

  4. (4) Bu Kanun ve ilgili diğer kanunlarda veya idarî düzenlemelerde daha uzun bir süre öngörülmedikçe, şirketin internet sitesine konulan bir içerik, üzerinde bulunan tarihten itibaren en az altı ay süreyle internet sitesinde kalır; aksi hâlde konulmamış sayılır.

  5. (5) Yönlendirilmiş mesajların basılı şekilleri 82 nci madde uyarınca ayrıca saklanır. İnternet sitesinde yer alacak bilgiler metin hâline getirilip şirket yönetimince tarih ve saati gösterilerek noterlikçe onaylı bir deftere sıra numarasına göre yazılır veya yapıştırılır. Daha sonra sitede yayınlanan bilgilerde bir değişiklik yapılırsa, değişikliğe ilişkin olarak yukarıdaki işlem tekrarlanır.

II - Beyanlar, belgeler ve senetler

Madde 1525 -

  1. (1) Tarafların açıkça anlaşmaları ve 18 inci maddenin üçüncü fıkrası saklı kalmak şartıyla, ihbarlar, ihtarlar, itirazlar ve benzeri beyanlar; fatura, teyit mektubu, iştirak taahhütnamesi, toplantı çağrıları ve bu hüküm uyarınca yapılan elektronik gönderme ve elektronik saklama sözleşmesi, elektronik ortamda düzenlene-bilir, yollanabilir, itiraza uğrayabilir ve kabul edilmişse hüküm ifade eder.

III - Güvenli elektronik imza

Madde 1526 -

  1. (1) Poliçe, bono, çek, makbuz senedi, varant ve kambiyo senetlerine benzeyen senetler güvenli elektronik imza ile düzenlenemez. Bu senetlere ilişkin kabul, aval ve ciro gibi senet üzerinde gerçekleştirilen işlemler güvenli elektronik imza ile yapılamaz.

  2. (2) Konişmentonun, taşıma senedinin ve sigorta poliçesinin imzası elle, faksimile baskı, zımba, ıstampa, sembol şeklinde mekanik veya elektronik herhangi bir araçla da atılabilir. Düzenlendikleri ülke kanunlarının izin verdiği ölçüde bu senetlerde yer alacak kayıtlar el yazısı, telgraf, teleks, faks ve elektronik diğer araçlarla yazılabilir, oluşturulabilir, gönderilebilir.

IV - Elektronik ortamda yönetim kurulu ve genel kurul

1. Genel olarak

Madde 1527 -

  1. (1) Sermaye şirketlerinde müdürler kurulu ve yönetim kurulu üyelerinin, öngörülen belirli durumlarda, kurul toplantılarına görüntü ve ses aktarılması yoluyla katılabilmeleri ve oy vermeleri esas sözleşme veya şirket sözleşmesiyle düzenlenebilir.

  2. (2) Kollektif, komandit, limited ve sermayesi paylara bölünmüş şirketlerde, şirket sözleşmesinde ve esas sözleşmede öngörülerek elektronik ortamda ortaklar kuruluna ve genel kurula katılma, öneride bulunma ve oy verme, fizikî katılımın, öneride bulunmanın ve oy vermenin bütün hukukî sonuçlarını doğurur.

  3. (3) Birinci ve ikinci fıkrada öngörülen hâllerde, elektronik ortamda oy kullanabilmek için, şirketin bu amaca özgülenmiş bir internet sitesine sahip olması, ortağın bu yolda istemde bulunması, elektronik ortam araçlarının etkin katılmaya elverişliliğinin bir teknik raporla ispatlanıp bu raporun tescil ve ilân edilmesi ve oy kullananların kimliklerinin saklanması şarttır.

  4. (4) Birinci ve ikinci fıkrada anılan şirketlerde esas sözleşme veya şirket sözleşmesi gereği şirket yönetimi, bu yolla oy kullanmanın bütün şartlarını gerçekleştirir ve ortağa gerekli bütün araçları sağlar.

  5. (5) Anonim şirketlerde genel kurullara elektronik ortamda katılma, öneride bulunma, görüş açıklama ve oy verme, fizikî katılmanın ve oy vermenin bütün hukukî sonuçlarını doğurur. Bu hükmün uygulanması esasları bir tüzük ile düzenlenir. Tüzükte, genel kurula elektronik ortamda katılmaya ve oy vermeye ilişkin esas sözleşme hükmünün örneği yer alır. Anonim şirketler tüzükten aynen aktarılacak olan bu hükümde değişiklik yapamazlar. Tüzük ayrıca oyun gerçek sahibi veya temsilcisi tarafından kullanılmasını sağlayan kurallar ile 407 nci maddenin üçüncü fıkrasında öngörülen komiserlerin bu hususa ilişkin yetkilerini içerir. Bu tüzüğün yürürlüğe girmesi ile birlikte genel kurullara elektronik ortamda katılma ve oy kullanma sisteminin uygulanması pay senetleri borsaya kote edilmiş şirketlerde zorunlu hâle gelir.

  6. (6) Birinci ilâ dördüncü fıkra hükümleri çerçevesinde oyun gerçek sahibi tarafından kullanılmasına ve uygulamaya ilişkin kurallar ile paysahibinin temsilcisine internet sitesi aracılığıyla talimat vermesi esas ve usulleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenir

 
 

Elmar Ticari yazılımları hayatınıza kolaylıklar kazandıracak ve anlık olarak kârınızı görmenizi sağlayacaktır

Online çalışma özelliğine sahiptir. Sınırsız kullanıcı imkanı sağlar.

Modülllerimizin bağımsız satışı yapıldığı gibi müşteri ihtiyacına göre yeni modüller eklene bilir.

Tek Kullanıcılı Demo İndirmek için

Tıklayınız

  • Üretim Modülü
  • Stok Modülü
  • Personel Modülü
  • Satış Modülü
  • Market Satış Modülü
  • Hızlı Satış Modülü
  • Sıcak Satış Modülü
  • Banka Modülü
  • Fatura Modülü
  • Çek Senet Modülü
  • Cari
  • Kasa
  • Mesajlaşma

Elmar Yazılım Ticari ve Otomasyon Market sistemleri, günümüz firma ihtiyaçlarına göre hazırlanmıştır. Firma talep ve isteklerinie göre anlık olarak güncelleme yapılmaktadır. Sınırsız kullanıcı özelliğine sahip olan programlarımıza, internetin olduğu her herde anında erişebilir ve programınızı kulalnıcı adı ve şifrenizle kulanabilirsiniz.

Elmar Ticari Programlarını kullananan müşterilerimiz için yer ve mekan mevcut olmayıp, bilgisayar ve internetin olduğu hatta cep telefonlarınızda indireceğiniz java uygulaması ile programa erişim sağlayıp işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Şirket içi iletişim masraflarınızı azaltamak için sizlere mesajlaşma imkanıda sunuyoruz. Dilerseniz programı kulalanarak ücretsiz mesajlaşabilirsiniz.

Elmar Plus Demo İndirmek için Tıklayınız....

 

Market Otomasyon Programi 600TL

Marketler, AVM ler sizlerin hala bir programi yokmu kullanmasi ve ögrenmesi en kolay program olan Elmar Ticari programlari ile Marketlerinizi Otomasyon sistemine geçiriyoruz. Ayrintilar için....

Adisyon Programlarinda %40 indirim...

Lokanta, restauran, çay bahçeleri için kaçirilmayacak firsat. Adisyon programi olmayan esnafimiza sezon açilisi nedeniyle %40 indirim yapiyoruz. Sizlerde bu imkanlardan yararlanmak için bizimle irtibata geçiniz....

Domain + Hosting=50TL

Elazığ Web Tasarım olarak, com - net- org domainleri ve 100 mb asp, asp.net, php destekli hostinglerimiz sadece 50.00TL 7 / 24 saat destek 100 adet E-posta, 10gb trafik ve E-Mail kurulumu ücretsiz. Sizde bu hizmetlerden yararlana bilmek için Elmar Yazilim ile iletisime geçin.

Outlook Ayarlari Hakkinda

Türk Telekomun güvenik açiginin giderilmesi ve kullanicilarinin maillerini güvenli ortamlarada alabilmeleri için Giden posta SMTP 25 olan kismi 587 olarak degistirmistir. Saglikli mail almak istiyorsaniz lütfen giden SMTP ayarlarini 587 olarak degistiriniz.

Web Sitesi Zorunluluk Yasasi Nedir?

Yeni Türk Ticaret Kanunu'na göre 1 milyon civarindaki sirket web sitesini kurmak zorunda. Firmalarin kendi adlarina internette isim tescili ve web alani (hosting) hizmeti almalari gerekmektedir. Yeni yasanin yürürlüge konulmasina ve uygulanmasina iliskin usul ve esaslari belirlemek amaciyla hazirlanan 1535 maddelik tasari mecliste kabul edildi. Bir takim eksikliklerinde giderilmesiyle birlikte kanunlasarak yürürlüge girecek olan tasari pek çok seyi degistirecek.

1535 maddelik tasarinin yürürlüge girmesinden itibaren 3 ay içinde internet sitesini olusturmayan sirket yöneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezasina çarptirilacak. Elazığ Web Tasarım.

 
 
 

Ana Sayfa         İnternet Zorunluluk Yasası       Referanslar       Hakkımızda       Staj Başvurusu       İnsan Kaynakları       Duyurular       İletişim        

Copyright ©2007 Elmar Yazılım
Web Tasarım Market Otomasyon Restaurant Programı Fabrika Otomasyon Programı Elazığ Web Tasarymy Türk Ticaret Kanunu Web Sitesi Zorunluluk Kanunu